airBaltic tarjoaa ilmaisen nettiyhteyden lennolla

Latvialainen lentoyhtiö airBaltic varustaa koko Airbus A220-300 -laivueensa SpaceX:n Starlink- Internet-yhteysjärjestelmällä. Jokainen matkustaja hyötyy ilmaisesta ja nopeasta Internet-yhteydestä kaikkien airBalticin lentojen aikana vaivattomasti ja ilman kirjautumissivuja. Siitä hetkestä lähtien, kun matkustajat kävelevät koneeseen, heillä on pääsy Internetiin.

SpaceX:n kehittämä S tarlink tarjoaa nopean, matalan viiveen laajakaistainternetin yli 40 maassa, maiden määrän kasvaessa kaikkialla maailmassa. Se aloitti kaupallisten lentokoneiden palvelemisen viime vuonna lennonaikaisella nopealla Internet-yhteydellä. Maan kiertoradalla alhaisessa 550 km:n korkeudessa, yli 65 kertaa lähempänä kuin perinteiset geostationaariset satelliitit, Starlink saavuttaa huomattavasti pienemmän viiveen ja suuremmat lähetysnopeudet loppukäyttäjilleen. Starlink pystyy toimittamaan lentokoneisiin jopa 350 Mbps:n nopeuden, ja niinkin alhaisella viiveellä kuin 20 ms. Matkustajat voivat tehdä toimintoja, jotka eivät aiemmin onnistuneet lennon aikana, mukaan lukien verkkopelaaminen, virtuaaliset yksityiset verkot ja muut suuren tiedonsiirtonopeuden toiminnot.

-Tämä on historiallinen hetki meidän lentotoiminnallemme ja alalle kokonaisuudessaan. Pian airBalticista tulee ensimmäinen euroopppalainen lentoyhtiö, joka tarjoaa huippunopeat, rajoittamattomat ja nopeat Internet-yhteydet satelliitilla lennoillaan. Olemme innoissamme kehittäessämme pidemmälle palveluitamme matkustajille, jotka pian hyötyvät tästä Internet-yhteydestä lennoillamme airBaltic-verkostossa Euroopassa ja kauempana, airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss sanoo.

-Olemme iloisia, kun löysimme oikean kumppanin ja yhteydentarjoajan – SpaceX:n Starlinkin – tämä sopii tarpeisiimme ja täyttää toiveemme. Markkinoiden uusimman lentokonetyypin jälkeen seuraava looginen askel airBalticille oli tuoda kaikkein modernein Internet-yhteysratkaisu lennoille, Martin Gauss lisäsi.

-Olemalla ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka ottaa käyttöön Starlinkin koko kalustolla, airBaltic asettaa uuden standardin varmistaakseen, että matkustajat saavat Internet-kokemuksen, johon he ovat tottuneet nykyaikanamme, sanoi SpaceX:n Starlinkin myyntijohtaja Jonathan Hofeller. -Starlinkin nopean, matalaviiveisen Internet-yhteyden ansiosta arBalticin matkustajilla on samanlainen tai parempi Internet kuin kotonaan. Asiakkaat kävelevät lentokoneen ja Internet yksinkertaisesti toimii, mikä tekee kirjautumissivujen ja suurten tiedostojen lataamisen aiheuttamasta stressistä ennen lentoonlähtöä historiaa.

airBaltic työskentelee SpaceX:n kanssa saadakseen vaaditun täydentävän tyyppitodistuksen (Supplemental Type Certification, STC) ja sen odotetaan aloittavan tuotteen asentamisen koko airBalticin Airbus A220-300 -laivastoon tänä vuonna.