Volkswagen Suomen rekisteröidyin täyssähköauto

Volkswagen ID.5 ja ID.5 GTX.

Tammi-marraskuussa 2022 Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröitiin yhteensä 1 661 kappaletta, joka vastaa 13,1 % markkinaosuutta. Malliston suosituin täyssähköautomalli on edelleen Volkswagen ID.4.
-Volkswagenin ID.-täyssähköautomallisto on saanut Suomessa hurjan hienon vastaanoton. Esimerkiksi tänä vuonna pelkästään Volkswagen ID.4 ja ID. 5 -malleja on rekisteröity yli 1 200 kappaletta. Täyssähköauto on tälläkin hetkellä käyttökustannuksiltaan edullisin vaihtoehto ja olemme saaneet myös toimitustilannetta parannettua osaan malliversioista. Meillä on esimerkiksi ID.5-mallia saatavilla heti joulukuun toimituksiin ja ID.3 -malleihin yksityisleasingin tarjouskampanja kevään 2023 toimituksiin. Volkswagen ID. Buzz on myös saapunut Suomeen ja autoja on nähtävillä ja koeajettavissa Volkswagen-jälleenmyyjillä ympäri Suomen, kertoo K-Auton Volkswagen-henkilöautoista vastaava johtaja Tommi Iiskonmäki.

Mallikohtaisesti tarkasteltuna suosituin on Volkswagen ID.4. (782 kpl) ja toiseksi suosituin sen coupé-sisarus ID.5 (451 kpl) – yhteensä näiden kahden mallin rekisteröinnit vastaavat 9,7 % osuutta Suomessa rekisteröidyistä täyssähköautoista. Volkkarin muita täyssähköautoja on rekisteröity tähän mennessä seuraavasti: ID.3 301 kpl, e-up! 89 kpl ja loppuvuodesta myyntiin tullut ID. Buzz 38 kpl.

Marraskuussa uusia merkin muita täyssähköautoja rekisteröitiin yhteensä 228 kappaletta markkinaosuuden ollessa 14,4%. Rekisteröinnit jakautuvat eri mallien kesken seuraavasti: ID.4 93 kpl,
Volkswagenin ID.-mallit ylittivät 500 000 toimitetun auton rajapyykin

Volkkari jatkaa oikealla tiellä malliston sähköistymisen suhteen. Jo vuotta aikaisemmin kuin alun perin oli suunniteltu Volkkari saavutti uuden rajapyykin matkatessaan kohti päästötöntä tulevaisuutta: ensimmäiset ID.3-mallit luovutettiin asiakkaille lokakuussa 2020 ja siitä lähtien ID.-malliperheen autoja on luovutettu asiakkaille jo yli 500 000 kappaletta – huolimatta markkinoita sinnikkäästi koettelevasta pitkittyneestä komponenttipulasta.
-Fokuksemme on muuttumaton – haluamme tehdä Volkswagenista halutuimman ekologisen brändin. Tilauskantamme on pysynyt korkealla ja teemme kaikkemme, että saamme toimitettua lähes 135 000 ID.-malliperheen autoa asiakkaillemme. Markkinoita koettelee kuitenkin edelleen sinnikäs komponenttipula, jonka vuoksi joudumme jatkuvasti sopeuttamaan tuotantoamme, sanoo  myynnistä, markkinoinnista ja jälkimarkkinoinnista vastaava johtaja Imelda Labbé.

Euroopassa Volkswagen valmistaa pelkästään täyssähköautoja vuodesta 2033 eteenpäin. Vuoteen 2030 mennessä täyssähköautojen myyntiosuuden arvioidaan olevan Euroopassa jopa 70 %. Volkswagen lanseeraa kymmenen uutta täyssähköautomallia vuoteen 2026 mennessä.