Uudistuva Hilux – tyylikästä kestävyyttä

Uudistuva Hilux saapuu Suomeen loppusyksystä.

Uusi 2.8-litrainen voimanlähde vie voimalla niin maantiellä kuin maastossa

Uusia varusteita saatavilla niin kuljettajan kuin matkustajien hyödyksi ja iloksi
Uudistuva Toyota Hilux tekee sen jälleen: uusi design, uusi 2.8-litrainen moottori, uudet varusteet sekä hienosäädetyt ominaisuudet pitävät mallin siellä missä sen kuuluukin olla – muita edellä. Uudistus tähtää ennen kaikkea Euroopassa jatkuvasti suosiotaan kasvattavaan pick-up -autojen kaksoisrooliin, jossa sama auto toimii päivisin työkaluna ja vapaa-aikana hyvin varusteltuna perheautona.

Varustetasoista löytyy jokaiselle jotain, ja huippuvarusteltu malli tarjoaakin pitkälle hiottua tyyliä sekä premium-luokan varustelua tinkimättä vähääkään siitä legendaarisesta laadusta, luotettavuudesta ja kestävyydestä joista Hilux on tunnettu.

Vuodesta 1968 lähtien Hilux on osoittanut voittamattomuutensa yhä uudelleen ja uudelleen. Kohokohtia Hiluxin historiassa ovat mm. sekä etelä- että pohjoisnavan valloittaminen, Islannin tulivuorten kesyttäminen ja viimeisimpien tapahtumien joukossa 2019 kaikessa vaatimattomuudessaan tapahtunut Dakar-rallin voitto.

Hiluxin yli tuhannen kilon kantavuus ja 3,5 tonnin vetomassa jarrulliselle perävaunulle on saatavilla kumpaankin Suomeen tuotavaan korimalliin (Extra Cab sekä Double Cab).

Design ja teknologia

Hiluxin keulan ilme on nyt täysin uudistettu rohkeasti muotoilluilla etumaskilla ja etupuskurilla. Uutta ilmettä täydentävät hienosti saatavilla olevat uudet LED-valot niin edessä kuin takana, uudet 18” vannemallit sekä nippu uusia ulkovärejä.

Päivitetyistä sisätiloista löytyy mm. uudenlainen mittaristo ja uusi, 8” mediakeskuksen kosketusnäyttö jota on höystetty painikkeilla kapasitiivisten hipaisunäppäinten sijaan helpottamaan mediakeskuksen käyttöä kaikissa ajo-olosuhteissa. Päivitetty multimediajärjestelmä on aiempaa nopeampi ja intuitiivinen käyttää sekä sisältää Apple CarPlay®- ja Android Auto™ -toiminnot.

Saatavilla on liuta huippuluokan varusteita, kuten älyavainjärjestelmä, navigointi, automaatti-ilmastointi, pysäköintitutka sekä yhdeksän kaiuttimen JBL Premium -audiojärjestelmä 800 watin kahdeksankanavaisella vahvistimella ja JBL:n CLARi-Fi -teknologialla.

Totuttuun tapaan myös saatavilla olevien lavavarusteiden määrä on huima, ja erilaisilla varusteilla voidaankin toteuttaa yksilöllisiä ratkaisuja erilaisiin kuljetustarpeisiin.

Voimalinjat

Uuden Toyota Hiluxin voimalinjavalikoima kasvaa uuden 2.8-litraisen, 204 hevosvoimaa* kehittävän moottorin saapuessa ennestään tutun 2.4-litraisen rinnalle. Uusi moottori kehittää 500 Nm* huippuväännön, mikä siivittää Hiluxin 0 – 100 km/h kiihtyvyyden 10,0 s aikaan taloudellisuuden siitä kärsimättä.

Kumpikin moottori on saatavilla kumpaankin korimalliin, ja kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston lisäksi kuusivaihteinen automaattivaihteisto on jatkossa saatavilla kummankin korimallin yhteyteen.

*Tiedot vahvistetaan lopullisella tyyppihyväksynnällä.

Ajamisen dynamiikkaa

Hiluxin uudistuksen yhteydessä tavoitteena oli säilyttää legendaariset mittasuhteet omaavat maastoajo-ominaisuudet ja lisätä entisestään mukavuutta maantieajoon. Ensiksi mainittujen ominaisuuksien varmistamiseksi Hilux on edelleen jäykälle erillisrungolle rakennettu, luja tuote mikä kestää maasto-ajon vaativat olosuhteet.

Mukavuutta ja ajo-ominaisuuksia on parannettu niin ohjausta kuin jousitusta hienosäätämällä. Tarkemmin jousitus on kokenut muutoksia mm. takalehtijousien uudesta toteutustavan ja iskunvaimennuksen hienosäädön kautta niin edessä kuin takana. Joutokäyntinopeuden madaltaminen (850 -> 680 rpm) helpottaa entisestään ryömintäajoa vaihteiston hitaalla alueella, ajonvakautusjärjestelmää on päivitetty ja kuljettajalla on käytettävissään pyörien kääntökulmanäyttö.

Uudistuva Hilux saapuu Eurooppaan ja Suomeen loppusyksystä 2020.