Kalle Rovanperä WRC2 Pro –luokan mestari!

Kuva: Miika Wuorela

Kalle Rovanperä varmisti WRC2 Pro –luokan mestaruuden luokkavoitollaan Walesin MM-rallissa. Škoda-kuljettaja ajoi kauden viidennen ykköstilansa 4.47 minuutin erolla tallitoveriinsa Jan Kopeckyyn.

Koko viikonlopun ajan Rovanperä osoitti kylmiä hermoja ja hallitsi kisatilanteen erittäin haastavissa olosuhteissa. Perjantai-iltana Rovanperä koki rengasrikon, joka söi sekunteja reilusti, mutta nuorukainen taisteli takaisin.

Heti lauantaiaamuna Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen olivat jälleen luokkansa piikkipaikalla, eivätkä siitä sittemmin luopuneet.

– Kausi on ollut hieno, ja jatkuu vielä. Lauantaina pidettiin vielä hyvää vauhtia yllä ja tänään otettiin jo aika nätisti. Kilvanajo on tietysti yleisesti ottaen kivempaa.

Vaikka Rovanperä jo oman mestaruutensa varmistikin, on edessä vielä tiimimestaruudesta kamppailu, jossa Škoda Motorsport on niskan päällä haastajiinsa nähden.

– Yritetään Kataloniassa vielä, mutta kyllähän tämä helpottaa paljon. On tämä voitto iso homma, joka pitikin saavuttaa näillä tuloksilla.

Reilun viikon päästä Rovanperää kutsuu myös asepalvelus, jota suorittamaan hän lähtee innolla.

– Mestarina on ihan kiva lähteä armeijaan. Mielenkiintoista nähdä, millaista hommaa se on.