Mercedes-Benz vuoden 2020 klikatuin automerkki

Mercedes Benzin suosio kestää vuodesta toiseen. Kuva:Kamux/Arto Marttinen.

Mercedes-Benz nousi vuoden 2020 katsotuimmaksi automerkiksi Kamux.fi-sivustolla.  Joulukuun katsotuin yksittäinen auto oli Mercedes-Benz GLK. Vuoden mittaan erikoiset ja laitetut autot herättivät huomiota ja laadukkaat kestosuosikit pitivät pintansa.

Mercedes-Benz tähditti viime vuoden suomalaisten suosikkina C- ja E-sarjan malleillaan eikä ihme, sillä Kamuxin teettämän Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksen mukaan 15 % Mercedes-Benzin omistavista suomalaisista sanoo olevansa täysin uskollinen kyseiselle merkille eikä mikään toinen kelpaisi. Mikään muu merkki ei yltänyt yhtä ehdottomaan uskollisuuteen.

-Vaikka tutkimuksemme mukaan Mercedes-Benziin yhdistetään kalleus, niin sen kanssa käsi kädessä kulkee arvostus. Kun luotettavuus ja turvallisuus nousevat myös korkealle, niin Mersun suosiota ei tarvitse hämmästellä. Voisi ehkä tiivistää, että käytetyn auton ostaja haluaa luotettavan menopelin, jossa arvo säilyy mahdollisimman hyvin. Toki muistakin eniten klikatuista automerkeistä löytyy samoja ominaisuuksia, Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki sanoo.

Turvallista matkailua liikkuvassa kodissa

Järkälemäinen matkailuauto Wilson Tool Motorhome oli vuoden 2020 suosituin yksittäinen auto Kamux.fi-sivustolla. Matkailuauto Wilson on 14 metriä pitkä ja 4 metriä korkea. Auto sisältää suuren teltan, joka sopii vaikka varikkopilttuuksi. Autossa mahtuu majoittumaan jopa kuusi henkilöä ja nauttimaan matkanteosta mukavuuksineen ― keittiö -ja wc-tiloja unohtamatta.

-En tiedä, onko matkailuautokiinnostus heijastus koronavuodesta – ainakin tämä harvinaisen järkälemäinen matkailuauto antaa mahdollisuuksia moniin harrastuksiin ja turvalliseen matkailuun, Iiskonmäki pohtii.

Retrohelmet ja kestosuosikit

Verkkosivustovierailijoiden huomio kiinnittyi myös vanhoihin erikoisiin retrohelmiin, joista esimerkkeinä vuosimallin -77 myrkynvihreä Volvo 244, erikoismaalattu Lada Samara sekä upea neljäpykäläisellä manuaalivaihteistolla varustettu Jeep Cherokee vuosimallia -84.

Saksalaiset BMW, Volkswagen ja Audi pärjäsivät vuoden 2020 listasijoituksissa hyvin. BMW komeilee katsotuimmissa automerkeissä sijalla kaksi ja Volkswagen sekä Audi sijoilla neljä ja viisi. Kolmanneksi katsotuin automerkki oli naapurimaan tuttu ja turvallinen Volvo.

Vuoden suosituimpina automalleina Mercedeksen mallien jälkeen olivat Volkswagen Passat sijalla kolme ja Volkswagen Golf sijalla viisi. Audi A4 oli sijalla neljä.

Korimalleissa vuoden 2020 ykkösenä oli farmarimalli, toiseksi katsotuin oli maasturi ja kolmantena porrasperä.

Kamux.fi:n vuoden 2020 katsotuimmat automerkit

1. Mercedes-Benz

2. BMW

3. Volvo

4. Volkswagen

5. Audi

6. Toyota

7. Ford

8. Skoda

9. Nissan

10. Opel

Kamux.fi:n joulukuun katsotuimmat automerkit

1. Mercedes-Benz

2. BMW

3. Volvo

4. Volkswagen

5. Audi

6. Toyota

7. Ford

8. Skoda

9. Nissan

10. Opel

Kamux.fi:n vuoden 2020 katsotuimmat automallit

1. Mercedes-Benz, C-sarja

2. Mercedes-Benz, E-sarja

3. Volkswagen Passat

4. Audi A4

5. Volkswagen Golf

6. Skoda Octavia

7. Audi A6

8. Volvo V70

9. BMW 520

10. Volvo V60

Lue lisää hybridi kiinnostaa