Kalle Rovanperä – huikea kauden avausvoitto WRC2 Pro-luokassa

Nuori suomalainen jätti kokeneemmat taakseen. Ura sai huikeaa jatkoa.

Kalle Rovanperä ajoi vakuuttavalla 23,6 sekunnin erolla WRC2 Pro –luokan voittoon Chilen MM-rallissa. Škoda-kuljettaja teki viikonlopun aikana tasaisesti eroa pahimpaan kilpakumppaniinsa Mads Östbergiin.

Vuodesta 2006 MM-sarjassa ajanut Östberg koetti pusertaa sen minkä pystyi, mutta ei voinut nuorelle suomalaishaastajalleen mitään. Rovanperä ja ŠKODA FABIA R5 olivat viikonlopun paras yhdistelmä WRC2 Pro –luokassa.

Eikä Rovanperän tarvinnut omien sanojensa mukaan puristaa rattia liiaksi missään vaiheessa.

– Vauhdin ylläpitoon olen erityisesti tyytyväinen. Pystyin ajamaan ilman isoja riskejä parin sekunnin sisään Madsin kanssa.

Kilpakumppanina ja mittatikkuna norjalainen oli kokemuksena ja nopeutensa vuoksi mitä mainioin.

– Ehdottomasti. Jos ajattelee, mitä kyytiä tämä koko ralli ajettiin, niin ei muualla näin kovaa ole ajettu. Kisa oli todella kovatasoinen.

Rovanperän ralli sujui ongelmitta lukuun ottamatta lauantaina hajonnutta iskunvaimenninta. Se ei kuitenkaan taisteluasetelmaa muuttanut. Rovanperä lasketteli kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa erikoiskokeet tarkasti ja vauhdilla läpi.

– Yksi pikkujuttu oli eilen, mutta sen jälkeen kaikki muut erikoiskokeet olivat meille hyviä. Muutamat pätkät olivat niin ahtaita, ja ne joutui ajamaan todella tarkasti, että niillä ei sellaista ajovirettä saanut oikein päälle. Mutta tämä oli hyvää oppia. Eiköhän ensi vuonna ajeta taas samat pätkät.