Hirvieläimet liikkeellä – tarkkana liikenteessä!

Hirvieläinonnettomuuksia tapahtuu erityisesti loppusyksystä. Onnettomuuksia sattuu erityisesti valkohäntäpeurojen ja yhä useammin metsäkauriiden kanssa. Yöpakkaset, liukkaat tiet ja pimeys lisäävät onnettomuusriskiä.

Viime vuoden marraskuussa kirjattiin Tilastokeskuksen mukaan hirvieläinonnettomuuksia 2 256  mikä on hieman vähemmän kuin aiempana vuonna samaan aikaan. Myös Fennian omien tilastojen mukaan hirvieläinvahingot ovat tänä vuonna toistaiseksi hieman vähentyneet.

Suurin osa syksyn ja alkutalven onnettomuuksista sattuu valkohäntäpeurojen kanssa, mutta myös metsäkauriiden osuus onnettomuuksissa on kasvanut. Valkohäntäpeurat olivat viime vuonna osallisia yli 6 400 onnettomuudessa, ja metsäkauriit noin tuhannessa vähemmän.

– Vaikka hirvieläinonnettomuuksia on koko maassa hieman vähemmän tänä ja viime vuonna, tapahtuu onnettomuuksia edelleen hyvin paljon. Valkohäntäpeurat ja kauriit liikkuvat nyt aktiivisesti, joten matkoihin kannattaa varata enemmän aikaa ja ajaa maltillisemmin, muistuttaa Mikko Pöyhönen, joka vastaa Fennialla ajoneuvo- ja omaisuusvakuutuspalveluista.
Hirvieläinten vilkas liikehdintä syksyllä johtuu niiden siirtymisestä talvilaitumille, kiima-ajasta ja metsästyksestä.