Postin toimitusjohtajan palkka aivan törkeä!

SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen on pöyristynyt tuoreista tiedoista, jotka kertovat valtionyhtiö Postin toimitusjohtaja Heikki Malisen saamista lähes miljoonan euron tuloista viime vuonna.

-Pidän toimitusjohtaja Malisen 82 000 euron kuukausipalkkaa moraalittoman suurena, kun samaan aikaan Postin johto on itkenyt huonoa taloudellista tilannetta ja aikoo säästää työntekijöiden palkoissa irtisanomisin ja siirtämällä työpaikkoja pienemmän palkkatason maahan Viroon, sanoo Taavitsainen.

-Jos Posti pystyy maksamaan johtajalleen miljoona euroa vuodessa, sillä on varaa maksaa työntekijöilleen palkat. Näin ollen irtisanomiset ja palkkojen alennukset on peruttava, Taavitsainen jyrähtää.

-Mielestäni valtionyhtiöiden johtajien palkka ei pidä olla suurempi kuin Suomen pääministerin. Nythän Postin johtaja saa enemmän palkkaa kuin Suomen Presidentti. Enpä ole nähnyt esitystä Postin johdon siirtämiseksi Viroon ja näin johtajien palkkojen alentamista. Se olisi ollut oikeudenmukaista.

Taavitsainen sanoo ymmärtävänsä hyvin, että Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä Postin palvelukeskuksista irtisanotut työntekijät ovat todella pettyneitä ja vihaisiakin. Irtisanominen osuu koko perheen taloudelliseen pärjäämiseen ja on ihmiselle kriisitilanne. Kun samaan aikaan tulee ilmi, että toimitusjohtaja on nauttinut jättiläismäistä palkkaa, ei tämä voi olla vaikuttamatta koko yrityksen kuvaan työnantajana.

-Olisi hyvä syy odottaa, että Suomen valtion omistama Posti olisi vastuullinen mallityönantaja. Reilua olisi myös pitää johdon palkat ja palkkiot kurissa, eikä syyllistyä liiallisuuksiin, kuten nyt on tapahtunut. Olisi jo aika nostaa pienipalkkaisten Postin työntekijöiden palkkoja, jotta se riittäisi elämiseen.

-Juha Sipilä (kesk) pääministerinä olisi voinut Postin toimintaan puuttua, mutta tahtoa ei ole ollut. Sipilän siunauksella Postin johto on linjauksensa tehnyt. Tälle kohtuuttomuuksien politiikalle pitää tulla loppu!

Satu Taavitsainen

Kansanedustaja SDP