Maski on edullinen henkivakuutus!

Maski unohtuu aivan liian usein kaupoissa, joukkoliikenteessä ja yleisissä tiloissa. Tuoreiden uutistietojen perusteella minkäänlaiseen lepsuiluun ei olisi varaa. Koronapandemian huippua ei ole todennäköisesti edes saavutettu. Tämän epidemian kanssa on kyettävä elämään vielä pitkään.

Normaaliin päiväjärjestykseen päästään vasta kattavien rokotusten jälkeen. Sitä valitettavasti joudutaan odottamaan kuukausia. Siihen saakka maski estäisi epidemian leviämisen.

Maskin käytöstä on muistutettu ihmisiä kaiken aikaa. Tästä huolimatta on ihmisiä, jotka tapailevat toisiaan  isoin joukoin yleisissä tiloissa ilman maskia. Julkisuudessa on kerrottu, että mm. busseissa on kieltäydytty maskista, vaikka kuljettaja on siitä huomauttanut. Tällainen välinpitämättömyys on hämmentävää. Se on uskomatonta.

Tuoreimmat uutiset koronan leviämisestä huolestuttaa. On jopa todennäköistä, että pahin on vielä edessä. Toivottavasti viimeiset tiedot uusista entistä häijymmistä virusmuunnoksista otetaan vakavasti. Nyt on noudatettava terveyshuollon ammattilaisten ohjeita. Se on meidän kaikkien etu.

Koronapandemia on ihan muuta kuin kausi influenssa, joka sekin on iso riski mm. ikäihmisille.

Jari Lappalainen