Banskoon vai Pamporovoon laskettelemaan

Olen lasketellut Bulgariassa Banskossa ja Pamporovossa. Seuraavaksi menisin Banskoon ainaki, koska sinne on tuntia lyhyempi ajomatka. Ehkä muutenkin.

Rinteet ovat kunnoltaan ja profiilitaan samankaltaiset. Pamporovon korkeusero tosin on vain 1/3 Banskon vastaavasta.
After-ski ja baarielämä illalla on Banskossa paljon vilkkaampaa.

Pamporovon ympäristössä on hoidettuja latuja n. 40 km, Banskossa vajaat 10 km, mutta ne ovat aivan laskettelualueen vieressä.

Pamporovossa hotellit pyrkivät tarjoamaan kaiken tarpeellisen, koska siellä ei ole varsinaista kylää, missä kierrellä.

Banskossa on uusia all-inclusive-hotelleja, mutta myös ihastuttava vanhakaupunki, jossa ikivanhat pikku hotellit ja ravintolat palvelevat.

Pamporovossa on 7 hotellia lähellä rinteitä, mutta useimmista tullaan 10-15 minuuttia skibussilla.
Banskossa useimmista hotelleista on kuljetus gondolihisseille, joilla pääsee hiihtohissien ja rinteiden alapäähän. 6 hotellia on gondoliaseman vieressä.

Banskossa parhaan sesongin aikaan puolen vieraista on englantilaisia. Bachelor partyläiset voivat olla todella häiritseviä. Tosin juuri konkurssiin mennyt Thomas Cook oli suurin brittien tuoja. Brexitin vaikutuksia hintatasoon voimme vain arvailla. Nytkin se on Euroopan alhaisin.

Summa summarum: Asumisen kannalta keskukset ovat tasavertaisia. Bansko on laskettelullisesti parempi. Lyhyempi matka Sofian lentokentältä ja viehättävä kaupunki kallistavat valinnan myös Banskon puolelle. Puolessa välissä Pamporoon sijaitsee Bulgarian toiseksi suurin, ikivanha Plovdiv. Jos kulttuuri vähänkään kiinnostaa, siellä kannattaa viettää päivä.

Rauli Storm
rauli.storm@gmail.com
Agricola-kustannus oy
Hämeenkatu 20
20500 Turku
040-5576600