Vaellustarinoita – Askeleita luontoon

Vaellustarinoita - Jouni Laaksosen uusin tietopaketti.

Vaellustarinoita esittelee Suomen johtavan retkeilykirjailijan Jouni Laaksosen innostavat ja inspiroivat retkitarinat vievät lukijan upeisiin luontoelämyksiin – myös tunnetuimpien kansallispuistojen ja retkikohteiden ulkopuolelle. Vuodenkierron mukaan etenevät tarinat kertovat patikka- ja melontaretkistä, pyöräilymatkoista ja hiihtovaelluksista, niin monen päivän taipaleista kuin lyhyistä päiväretkistäkin.

Pääosin liikutaan Suomessa, mutta mukana on kertomuksia myös Arkangelista, Saarenmaalta, Teneriffalta, Madeiralta, Grönlannista ja Pohjois-Norjasta. Osassa vaelletaan lasten kanssa, mikä tuo oman lisänsä tarinoihin.

Teos sopii niin nojatuoliretkeilijälle kuin virikkeeksi retkiä suunnittelevalle

-Minulla oli tosi hauskaa, kun valikoin vuosikymmenien retkistäni kaikkein mieleenjääneimpiä. Valokuvia katsellessani ja vaelluksista kirjoittaessani sain elää mahtavia hetkiä uudelleen. Toivon, että lukijalla on edes puoliksi niin kivaa, silloin olen onnistunut, Jouni Laaksonen toteaa.

Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon suorittanut Jouni Laaksonen on mm. Erä-lehden ja Latu ja polku -lehden vakituinen avustaja, ja hän on kirjoittanut lukuisia suosittuja retkeily- ja vaellusoppaita, muun muassa Pohjois-Suomen vaellusreittioppaan (2020). Tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta Laaksonen sai vuonna 2016 Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnon.

Vaellustarinoita
ISBN 9789523752153
Sidottu, nelivärinen kuvaliite
392 s.

Minerva Kustannus Oy
Ilmestyy viikolla 23/2021
Saatavana myös sähkö- ja äänikirjana