Tallinnan liikenteen moottorialukset

Tallinnan liikenteen moottorialukset kirja johdattelee lukijat Helsinki–Tallinna-laivareitin historia vuodesta 1965 nykypäivään. Tärkein asia veljeskansojen välisessä yhteydenpidossa on laivayhteys Suomenlahden yli. Teos esittelee kaikki linjalla liikennöineet alukset ja varustamot. Siinä on paljon tarkkaa tietoa reitin historiasta ja tapahtumista – Neuvosto-Eestin ajoista, Viron uudelleen itsenäistymisen kautta nykypäivään. Esiteltäviä aluksia on yli 100!

Mukana ovat tutut matkustajalaivat, kuten Georg Ots, Kristina Regina, Tallink, Sally Albatross, Cinderella, Nordlandia ja MyStar.

Esittelyssä ovat myös hieman tuntemattomat kulkijat, kuten Vanemuine, Suvetar, Alla Tarasova, Delfin Clipper ja Normandy.

Kirjaan tulevat lisäksi kaikki reitillä vierailleet n. 30 pientä pika-alusta, kuten mm. Sinilind, Liisa, Tallink Express I, Viking Express III ja Superseacat Three.

Teoksesta selviää mm., kuinka laivalinjan uudelleenavaaminen vuonna 1965 onnistui? Millaista oli laivalla matkustaminen Neuvosto-Eestiin? Miten “laulava vallankumous” ja Viron uudelleenitsenäistyminen vaikuttivat matkailuun? Mistä reitin laivat on hankittu ja mihin linjan entiset alukset ovat päätyneet? Mitä onnettomuuksia reitillä on sattunut? Miten Suomenlahden yli on pendelöity töiden vuoksi? Miten Helsinki–Tallinna-laivareitistä on kehittynyt yksi maailman vilkkaimmista matkustajalaivalinjoista?

Kirjan myötä voi tarkistaa, millä aluksilla Tallinnaan on vuosien varrella tullut matkustettua ja palauttaa mieleen omia matkamuistoja.

Se sopii kaikille Suomen merenkulusta kiinnostuneille ja Viron-matkojen ystäville.

Kirjan laajuus on n. 250 sivua. Siinä on n. 260 kuvaa. Teos on sidottu.

Tallinnan liikenteen moottorialukset  on jatko-osa Höyrylaivalla Tallinnaan -kirjalle (RAUD PUBLISHING, 2018), joka esittelee linjan varhaisemmat vaiheet (1837–1981).

peter.raudsepp@elisanet.fi