Sotapropagandan valiojoukko 1941-1944

Sotapropandan valijoukko tarjoo kiinnostavaa tietoa sotavuosilta 1941-44.

Sotapropagandan valijoukko – Keijo K. Kulha esittää kirjassaan jatkosodan mielialalakehityksen koko kuvan.

Valtion tiedotuslaitos perustettiin 1941 lujittamaan kotirintaman yksimielisyyttä ja sotajoukkojen mielialaa. Sotapropagandan tehtäviin komennettiin yliopiston ja oppikoulun opettajia, toimittajia ja kirjailijoita. Heidän joukossaan oli myös merkittäviä tiede- ja kulttuurialan henkilöitä.

VTL:ssä palvelivat muun muassa myöhemmät akateemikot Eino Jutikkala, Toivo Pekkanen, Mika Waltari, G. H. von Wright, Lauri Posti, Tauno Nurmela, Kustaa Vilkuna, Heikki Waris, Matti Haavio ja Matti Kuusi. Näiden miesten myöhemmät vaiheet todistavat, että propagandan tarpeisiin tehdyt rekrytoinnit onnistuivat hienosti.

Keijo K. Kulha esittää laaja kokoelma sotapropagandan artikkeleita ajankohdan kontekstissa. Se kertoo hyvin, miten tunnelmat kehittyivät jatkosodassa.

Välirauhaa solmittaessa suuri osa salaisesta aineistosta poltettiin. Asiaan perehtynyt FT Keijo K. Kulha on silti löytänyt kiinnostavaa ja ainutlaatuista materiaalia kirjaa varten.

FT Keijo K. Kulha on toiminut pitkään Turun Sanomien ja Helsingin Sanomien päätoimittajana ja on tuottelias tietokirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa lukuisia elämäkertoja sekä tutkinut monipuolisesti Suomen lähihistoriaa. Kulha asuu Helsingissä.

Sotapropagandan valiojoukko 1941–1944

Minerva Kustannus Oy
ISBN 9789523752320
Sidottu, kuvaliite
261 s.
Ilmestyy viikolla 22/2021
Saatavana myös sähkökirjana

Lue lisää sotahistoriaa