Retkelle – vinkit luontoon lähtijälle

Retkelle! – Vinkit luontoon lähtijälle (Gummerus) on kokeneiden retkeilijöiden Pekka Laineen ja Pertti Rovamon opaskirja kaikille retkeilijöille tai luontoon lähtemisestä haaveileville. Teoksessaan Laine ja Rovamo kertovat, mitä aloittelevan retkeilijän pitää tietää ja osata – ja mitä ei sovi unohtaa. Käytännölliset ohjeet ja upeat kuvat auttavat suunnittelemaan onnistuneen retken tai vaelluksen, jonka voi tehdä mihin tahansa vuodenaikaan.

Retkelle! -kirjan lukija osaa suunnitella viisaan vaelluksen, välttää eksymiset ja ehkäistä hyönteisharmit. Kokenut vaeltaja saa teoksesta ideoita vaellustensa muunteluun sekä vinkkejä, jotka perustuvat vankkaan kokemukseen. Retkeilijällä on lukuisia vaihtoehtoja liikkua patikoiden, hiihtäen, vesiteitse tai pyöräillen. Retkelle! kannustaa lähtemään luontoon retken pituudesta tai kulkuvälineestä riippumatta. Lisäksi opaskirja ottaa huomioon retkeilijän koko elämänkaaren kantorepussa kulkevista taaperoista aina harmaahapsisiin senioreihin saakka.

Pekka Laine

Helsinkiläinen Pekka Laine työskenteli yli puolet urastaan toimittajana Yleisradion uutis- ja ajankohtaisohjelmissa ja toimi pitkään Suomen Journalistiliiton puheenjohtajana. Hän on aikaisemmin kirjoittanut Pertti Rovamon kanssa eräoppaan Nuotiolla (Gummerus, 2014). Lisäksi Laine on kirjoittanut tietokirjan Silakkakirja (Gummerus, 2016).

Pertti Rovamo

Pertti Rovamo on rantasalmelainen retkeily- ja veneilytoimittaja, joka kirjoitti Erä-lehteen retkeilystä parinkymmenen vuoden ajan ja laati muun muassa varustetestejä. Aiemmissa teoksissaan hän on käsitellyt muun muassa umpihankihiihtoa ja suomalaista puuvenettä.

Pekka Laine ja Pertti Rovamo, Retkelle! – Vinkit luontoon lähtijälle
352 sivua