Kuin hyvälle ystävälle – Maija Vilkkumaa omaelämänkerta

Miina Supinen ja Maija Vilkkumaa. Kuva: Liisa Valonen

Aito ja avoin Maija Vilkkumaa-omaelämäkerta julkaistaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10. Senaatintori-lavalla

Taiteilijaystävysten Maija Vilkkumaan ja Miina Supisen yhdessä kirjoittama teos Vilkkumaa (Gummerus) ilmestyy Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10. Toimittaja Anna Tulusto haastattelee kirjailijoita Senaatintori-lavalla klo 16.30 kirjamessuyleisölle avoimessa tapahtumassa.

Kirjailijat Miina Supinen ja Maija Vilkkumaa Liisa Valonen Liisa Valonen

Vilkkumaa on kirja paitsi Suomi-rockin valtionaisesta Maija Vilkkumaasta ja hänen musiikkinsa taustoista, myös Suomesta, laulujen tekemisestä, sukupuolesta ja musiikkibisneksestä. Se kertoo myös rakkaudesta, perheestä ja ystävyydestä. Vilkkumaa halusi kertoa kirjassa elämästään niin kuin kertoisi hyvälle ystävälle.

“Tämän kirjan kirjoittaminen on ollut ajoittain raskasta, mutta voittopuolisesti riemukasta. Oman elämän tapahtumia ei aina jaksaisi muistella tai ainakaan kirjoittaa ylös, mutta samalla elämän piirtyminen tarinaksi on voimallinen kokemus”, Vilkkumaa kirjoittaa kirjan esipuheessa.

”Prosessi on ollut moneen suuntaan haarova mutta nautinnollinen, ja sen ansiosta kaiken ajatellun, puhutun ja kirjoitetun hetteiköstä on paljastunut kirkas tarina.”

Miina Supisen mukaan hänen tehtävänsä on ollut kannustaa ja kirkastaa muistelmia, jotka on tehty Maijan sanoista ja ajatuksista.

”Maija rakastaa maailmaa, sen loputonta kauneutta, monimutkaisuutta ja ristiriitaisuutta, ja haluaa kertoa muillekin, miltä se hänestä näyttää. Se kuuluu jokaisessa hänen kappaleessaan, karuissa ja vihaisissakin, niissä ehkä kaikkein selvimmin. Ja nyt tässä kirjassa.” Supinen kirjoittaa.

Marraskuussa 50 vuotta täyttävän Vilkkumaan uusi single Synttärilaulu julkaistiin perjantaina 6.10. Hänelle on tänä syksynä myönnetty nimikkotähti Tampereen Tähtikadulle.

Maija Vilkkumaa (s. 1973) on lauluntekijä ja rocktähti. Hän julkaisi
romaanin Nainen katolla vuonna 2014. Vilkkumaa juhlii 50-vuotissyntymäpäiväänsä loppuunmyydyssä 1973-juhlakonsertissa Helsingin Jäähallissa 11.11.2023.

Miina Supinen (s. 1976) on kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut useita aikuisten ja lasten kirjoja.