Komisario Bordelli palaa uuden murhamysteerin äärelle

Komisario Bordelli – Kuolema Firenzessä ja kirjailija Marco Vichi

Uusi dekkari Kuolema Firenzessä

Italialaisdekkaristi Marco Vichin Komisario Bordelli -sarjan kolmannessa osassa teinipojan kylmäävä murha selviää yksi hyytävä pala kerrallaan Firenzen idyllisillä mutta mystisillä kaduilla.

Marco Vichin supersuositun, 1960-luvun Italiaan sijoittuvan Komisario Bordelli -dekkarisarjan kolmas osa Kuolema Firenzessä ravistelee italialaisen yhteiskunnan valtarakenteita. Samalla se on aito klassinen murhamysteeri, joka kysyy dekkarien peruskysymyksen: kuka on syyllinen?

Kolmetoistavuotias poika katoaa Firenzen kaupungissa. Tapaus vaikuttaa varsin tavanomaiselta, kunnes pojan selvästi hyväksikäytetty ruumis löytyy. Omaa moraaliaan tiukasti noudattava ja ystäväpiiriltään omalaatuinen Bordelli aloittaa tutkintansa, ja johtolangat vievät pian kaupungin rikkaiden ja mahtavien jäljille. Odotettu kolmas Komisario Bordelli -suomennos on tyylipuhdas dekkari, joka pitää lukijaa pihdeissään hellittämättä otettaan edes loppuratkaisun lähestyessä.

Marco Vichi (1957) on firenzeläissyntyinen, nykyisin Chiantissa asuva kirjailija, jonka kirjoittamat Komisario Bordelli -sarjan dekkarit ovat saaneet sankoin joukoin ystäviä rikoskirjallisuuden ystävien parista. Useaan otteeseen palkitulle Vichille on ominaista oikeaoppisen murhajuonen lisäksi kaunokirjallisesti taitava teksti. Vichin tuotantoa onkin verrattu alan mestareihin kuten Georges Simenoniin ja Raymond Chandleriin.

Kuolema Firenzessä -romaanin on suomentanut sarjan aikaisemmatkin osat kääntänyt Enneli Poli. Ensimmäinen osa Komisario Bordelli ilmestyi kesällä 2016, ja sarjan toinen osa

Aviador Kustannus