Jääkärikenraali Antero Svensson elämänkertateos

Antero Svensson - päämajan luottokenraali.

JÄÄKÄRIKENRAALI ANTERO SVENSSON 1892–1946
Mannerheim-ristin ritari 5

Antero Svensson on itsenäisen Suomen menestyneimpiä rintamakomentajia. Hänen monipuolinen sotilaallinen koulutuksensa, sosiaaliset taitonsa ja johtajaominaisuutensa tekivät hänestä poikkeuksellisen kyvykkään komentajan.

Antero Svenssonin sotilasura alkoi jääkärikoulutuksella Saksassa vuonna 1915. Hän osallistui ensimmäisen maailmansodan taisteluihin sekä sen jälkeen vapaussotaan.

Nuoren luutnantin tie vei Sotakorkeakouluun, josta valmistuttuaan hänet määrättiin yleisesikuntaan tiedusteluosastolle. Svensson toimi sotilasasiamiehenä Puolassa, Romaniassa ja Tšekkoslovakiassa.

Uran näkyvimmän vaiheen muodostivat sotavuodet. Svensson oli Päämajan luottokenraali ja häntä käytettiin komentajana taistelupaikoilla, joissa paine oli kovin. Hän menestyi jatkosodan hyökkäysvaiheessa mutta erityisesti Syvärinniskan ja Viipurinlahden sitkeänä puolustajana.

Parkanolainen Jukka Kyösti (s.1967) on aiemmin kirjoittanut kirjan Tykistökomentaja eversti Bror Kraemer sekä yhdessä Synnöve Fromin kanssa teoksen Suomalaisena SS-miehenä itärintamalla.

Jääkärikenraali Antero Svensson 1892–1946
ISBN 9789523752269
Sidottu, läpikuvitettu
392 s.

Minerva
Ilmestyy viikolla 24/2021
Saatavana myös sähkökirjana

Tutustu toiseen elämänkertateokseen