Edu Kettunen – intiimi elämänkertateos

Edu Kettunen.

Järkälemäisten hittien luoja Edu Kettunen täyttää 60 vuotta 12.4.2021. Samaisena juhlapäivänä ilmestyy V-P. Hännisen kirjoittama elämäkerta lauluntekijästä, jonka ura on mittava ja ainutlaatuinen suomalaisen pop-musiikin historiassa.

Edu Kettunen aloitti uransa suosikkibändi Broadcastin kitaristina ja lyömäsoittajana, kunnes lähti soolouralle. Lentäjän poika ja lukuisat muut Edu Kettusen menestyskappaleet ovat hitsautuneet suomalaisten mieliin lähtemättömästi. Mutta millainen on mies, joka onnistuu lyriikallaan koskettamaan kerta toisensa jälkeen?

Teos johdattaa lauluntekijän moninaisiin ja omaperäisiin elämänvaiheisiin, maaperälle, josta sadat kappaleet ovat versoneet. Matkalla kolutaan jokien ja elämän mutkia Suomen takamailta Välimeren rannoille. Kyyti voi olla kuoppaista, mutta matkaseura ei tästä parane.

Teos piirtää kuvan miehestä, jolla on omintakeinen ja ainutlaatuinen tapa kuvata maailmaa sekä itse esittämissään että muille kirjoittamissaan sadoissa lauluissa.

Veli-Pekka Hänninen on pitkän linjan tv- ja elokuvakäsikirjoittaja ja kirjailija. Hän on käsikirjoittanut mm. elokuvat Pieni pyhiinvaellus ja Riisuttu mies sekä tv-sarjat Kotikatu ja Kylmäverisesti sinun. Lisäksi häneltä on ilmestynyt romaanit Minä vakuutusetsivä, Kylmäverisesti sinun ja Myrkky.

EDU KETTUNEN

ISBN 9789523752276

Minerva Kustannus Oy
Sidottu, kuvaliite
288 s.
Ilmestyy 12.4.2021
Saatavana myös sähkö- ja äänikirjana